2018 – lær at brodere – franske knuder

FRANSKE KNUDER

2018 – Overføring

Overføring med prikkemetoden

Når man skal brodere frie sting, har man brug for at få sit mønster ned på stoffet. Det er der mange måder at gøre på. På dette kursus vil I lære at overføre et mønster på den traditionelle måde, med en prikning og overføringsfarve.

Jeg vil også fortælle om andre metoder, og hvis I har et projekt, som I gerne vil overføre, må I endelig tage det med.

Læs mere …

2018 – Lær at brodere – kædesting

På dette kursus vil du lære at brodere kædesting. Vi laver en prøveklud med kædesting og variationer af dette skønne sting. Du skal øve dig i cirkler, lære at afslutte en række og sy hjørner. Efter denne gennemgang af et meget anvendeligt sting, går vi i gang med at brodere et indkøbsnet med kædesting. Du kan vælge mellem forskellig farver stof med overføring på. Hvilken farve æggene skal have, kan du også selv vælge. Der broderes med blomstergarn.

Det er muligt at købe bogen ”Lær at brodere” på kurset. Se også: www.laeratbrodere

 

Underviser:

Lizzi Damgaard

Tid;  7 timer

lørdag d. 24. februar, kl. 9-16

Pris:

kr. 700,00 + materialeudgifter

Holdstørrelse:

6–8 elever

Adresse:

Frederiksholms Kanal 26E, 1220 København K

Tilmelding:

Senest d. 3. februar, 2018

Du er tilmeldt, når jeg har modtaget din mail-adresse og telefonnummer, samt når du har indbetalt hele kursusgebyret. Dette skal ske senest d. 3. februar, 2018. Herefter vil du modtage et deltagerbrev, hvori nærmere oplysninger om kurset fremgår, samt hvad du eventuelt bedes medbringe til kurset.

Melder du fra efter tilmeldingsfristen, refunderes kursusgebyret ikke. Skulle kurset ikke blive oprettet refunderes hele beløbet.

Betal venligst på mobile pay 64090 eller konto nr. 5493-0001115882. Husk at notere kursets navn: kædesting, på indbetalingen.

Telefon: 26809804

Mail: post@laeratbrodere.dk

2018 – Lær at brodere – tungesting

TUNGESTING

Her er et kursus for nybegyndere og andre der gerne vil arbejde med et enkelt sting. På dette kurset arbejder vi med tungesting, med udgangspunkt i min nye bog “lær at brodere”.

Vi laver først nogle små syprøver og derefter syr vi tehætten med de sting der er øvet på. Man kan selv vælge farve på bundstoffet og broderigarnet. Læs mere …

2018 – Fladsting for faen – weekendkursus

På fladstings-workshoppen kommer vi hele vejen rundt omkring det meget alsidige fladsting. Stinget kan bruges til skrift, billeder og til nonfigurativt pyntebroderi. Det kan syes med alle garntyper og på alle stofunderlag. Men det er ikke helt så nemt, som det ser ud, at få det lille sting til at makke ret.
Jeg gennemgår, hvordan man syr stinget ligeud, i rundinger og rundt om hjørner. Hvordan man bruger det til at udfylde en flade, så den har skyggenuancer, samt de forskellige variationer af ophøjet og polstret fladsyning. Vi kommer også ind på overføring af motiv, materialevalg, endehæftninger, valg af nåle, trådlængde, stinglængde og presning af det færdige arbejde. Læs mere …

2018 – Sy din mening

På Sy din mening-workshoppen handler det om at bruge broderiet til at udtrykke sine holdninger. Vi skal skrive med nål og tråd – på fortrykte tanke/talebobler eller tekstile genstande, du selv medbringer. Taleboblerne kan bruges som gadekunst eller badges, syes til puder eller sættes i en ramme.

Jeg starter med et lille oplæg, der byder på spændende holdninger og måder at udtrykke dem tekstilt på. I løbet af workshoppen kommer vi igennem hele “fra-idé-til-færdigt-broderi”-procesrækken. Jeg viser, hvordan man nemt overfører sin holdning til stof, samt fortæller lidt om, hvordan materialer og teknikker passer godt sammen. Vi kommer ind på lidt forskellige skrifttyper samt farver og deres betydning for budskabet. Vi gennemgår en håndfuld forskellige stingteknikker i forskellige sværhedsgrader, der er velegnet til broderet tekst: Fladsyning, kædesting, nedlagt syning og bagsting samt tungesting til applikation. Denne helhed vil gøre, at vi nemt kan omdanne vores meninger til bløde, lækre broderier. Læs mere …

2018 – Stitch tagging

Stitch tagging workshoppen er for dem der gerne vil tage broderiet med sig ud i verden… og for dem der er lidt modige. Formålet er nemlig at få en masse tips og tricks til hvordan du kan tagge med broderi, lige som graffitimalerne tagger med en spraydåse.
I løbet af kurset vil vi gennemgå fire forskellige stingteknikker, der er velegnet til at bruge på forskellige overflader. Jeg forklarer lidt om valg af de simple motiver og om overføring af de mere avancerede. Læs mere …

2018 – Overføring

Overføring med prikkemetoden

Når man skal brodere frie sting, har man brug for at få sit mønster ned på stoffet. Det er der mange måder at gøre på, men på dette kursus vil I lære at overføre et mønster på den traditionelle måde med en prikning og overføringsfarve.
Jeg vil også fortælle om andre metoder, og hvis I har et projekt, som I gerne vil overføre, må I endelig tage det med.

Læs mere …

2018-01 – Onsdagsklub

Klub for alle

Broderiklubben henvender sig til alle, der har lyst til at brodere, uanset forkundskaber. Her kan du møde ligesindede, der også har lyst til at udveksle erfaringer med broderi. Vi er allerede mange i vores lille hus – så derfor HUSK endelig at melde afbud!
Læs mere …

2018-02 -Torsdagsklub

Isabel Brentagani Nielsen og Lene Bonnevie, har taget initiativ til at stå for en broderiklub hver den tredje torsdag i måneden kl. 10-13.

Der vil ikke være undervisning, men god mulighed for erfaringsudveksling. Der er plads til 8-10 personer pr. gang, og det vil være nødvendigt at tilmelde sig de gange, man gerne vil deltage (på denne mail eller nedenstående telefonnummer). Det koster kr. 40,00 pr. gang, som bedes medbragt i kontanter. Broderiskolen står for kaffe og te. Klubben er lige nu lukket for tilgang, men se om der er andre klubber, der kunne passe dig. Læs mere …